Huh, hellettä! Pari päivää paahdetta ja sitten viilenee

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa on saatu nauttia kuluvana kesänä jo peräti 50 hellepäivästä, mikä on tässä vaiheessa kesää ennätysmäinen. Tänään maanantaina ja huomenna tiistaina luvassa on vielä paahtavaa hellettä, sillä Etelä-Suomeen luvassa on jopa 30 asteen lämpötiloja.

Luvassa on ennusteiden mukaan myös poikkeuksellisen kuumia öitä, joten monissa asunnoissa voi olla tukalat oltavat. Keskiviikkona tilanne kuitenkin muuttuu. Tuoreimpien ennusteiden mukaan lounaasta saapuu silloin suuri sadealue, joka peittää torstaihin mennessä jo koko eteläisen Suomen.

Tällä kertaa helteet eivät palaa ainakaan kovin nopeasti, sillä viileää säätä riittää ainakin ensi viikonlopulle saakka. Lauantaina esimerkiksi Tampereelle ennustetaan vain 17 astetta ja sunnuntaina 19 astetta. Molemmissa puolipilvistä. Toisin sanoen hellesäässä kannattaa nauttia maanantaina ja tiistaina, sillä ne ovat viimeiset hellepäivät ainakin toistaiseksi.