Liikennerikosten määrä rajussa kasvussa – poliisi huolissaan nuorista

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Liikenneturvallisuuden vaarantamiset ovat olleet Poliisihallituksen mukaan nousussa, vaikka liikenne teillä onkin hieman hiljenytynyt korona-aikana. Erityisesti poliisin kerrotaan olevan huolissaan nuorten kuljettajien liikennekäyttäytymisestä.

Liikennerikosten kokonaismäärä on kuluvana vuonna kasvanut noin kahdeksan prosentin verran, vaikka korona onkin hiljentänyt liikennettä teillä. Liikenneturvallisuuden vaarantamiset ovat kasvaneet jopa 25 prosentilla edesvuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Liikenteen vaarantamiseen liittyvien tapausten lisäksi poliisia ovat työllistäneet nopeusvalvonta, cruising- ja mopomiitit sekä mopo- ja moottoripyöräliikenne.

– Poliisi on pystynyt lisäämään jonkin verran liikennevalvontaan ja erityisesti raskaan liikenteen valvontaan kohdennettua työaikaa. Liikennerikollisuus on piilorikollisuutta, mitä enemmän valvotaan, sen enemmän rikoksia tilastoituu, kuvailee poliisijohtaja Sanna Heikinheimo Poliisihallituksen tiedotteessa.