Tissihiki jää nyt historiaan – suomalaiskeksintö syntyi tositarpeeseen

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Isorintaiset naiset kärsivät kesäkuumalla tissihiestä, eli rintojen alle muodostuvasta hiestä. Kemikaalikuormaa vähentääkseen naiset ovat saattaneet käyttää perunajauhoja tai lampaanvillaa rintaliiveissään hien estääkseen. Hajua ei siten pysty neutralisoimaan.

Naantalilainen luonnonkosmetiikkayritys Luonkos vauhditti jauhemaisten deodoranttiensa kysynnän vahvaan kasvuun puolivahingossa, kun toimitusjohtaja Piritta Fors teki kesäkuussa LinkedIniin postauksen ”tissihiestä”. Ensimmäisen vuorokauden aikana julkaisua luettiin 20.000 kertaa.

– Ei ole ollut kunnollisia tuotteita ongelman ratkaisemiseksi, mutta nyt on. Asiakkaat ovat olleet kiitollisia jauhemaisista deoistai. Monelle isorintaiselle esimerkiksi on löytynyt aivan uudenlainen apu, sanoo Fors.