Kuvan julkaiseminen kannatti – tapon yrityksestä epäilty tunnistettiin nopeasti

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Helsingin poliisi julkaisi eilen kuvan miehestä, jota epäillään Kaivokadulla lauantaina tapahtuneesta puukotuksesta. Poliisi on tunnistanut tapon yrityksestä epäillyn henkilön yleisövihjeiden perusteella. Samanlaista taktiikkaa käytetään yleisesti muualla maailmalla.

Suomessa rikollisten kuvien julkaiseminen on harvinaista. Sen voima on kuitenkin jälleen kerran todistettu kannattavaksi, sillä Helsingissä miehelle hengenvaaralliset vammat aiheuttanut mies on tunnistettu alle vuorokausi kuvan julkaisemisen jälkeen.

Tilanne alkoi erimielisyydestä kahden porukan välillä helsinkiläisen ravintolan edessä osoitteessa Yrjönkatu 24 lauantaina 24. heinäkuuta kello 01:30. Erimielisyys eteni pieneksi tappeluksi. Uhri ystävineen jatkoi matkaa kohti Mannerheimintiellä sijaitsevaa ruokakauppaa. Osapuolet ovat kohdanneet uudestaan Kaivokadulla. Silloin kaksi miestä kävi yhden kimppuun ja toinen heistä puukotti uhria. Hengenvaarallisen vammat saanut uhri kuljetettiin sairaalaan.