Poliisi ratsasi mopoja Meri-Lapissa – peräti neljäsosalle ajokielto tai sakot

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Poliisi valvoi tehostetusti Meri-Lapin alueella mopo-, mopoauto- mönkijä- ja moottoripyöräliikennettä alkuviikosta. Useampi kuski sai sakot tai määrättiin ajokieltoon ja osasta ajoneuvoista poistettiin rekisterikilvet.

Lapin ja Oulun poliisilaitoksien partiot tarkistivat kahden päivän aikana yhteensä 51 ajoneuvoa, joista kahdeksasta ajoneuvosta jouduttiin poistamaan rekisterikilvet. Seitsemän kuljettajaa määrättiin ajokieltoon. Sakkoihin kirjoitettiin 11 rangaistusvaatimusta ja 12 liikennevirhemaksua.

Suurimmat puutteet tarkastetuissa ajoneuvoissa liittyivät mopon virittämiseen tai liikennekelpoisuuteen sekä kuljettajan ajotapaan. Valvonnan aikana liikenteestä tavattiin myös mönkijäkuski, joka syyllistyi törkeään rattijuopumukseen. Samainen kuski syyllistyi myös törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ajaessaan poliisipartiota karkuun.

– Poliisi toivoo, että vanhemmat tarkastavat säännöllisin väliajoin lastensa käyttämien ajoneuvojen kunnon. Erityisesti tulee tarkastaa jarrujen ja valojen toimivuus, sekä se, ettei ajoneuvoa ole viritetty.