Koeajot on tehty! Tampereen ratikka starttaa virallisesti viikon päästä

Matkailu · Terhi Piiroinen

Tampereella on siirrytty ratikka-aikaan vaiheittain. Varsinainen ratikkaliikenne käynnistyy maanantaina 9. elokuuta. Tällöin koko joukkoliikenne on uusilla reitillä.

– Koeajot ovat onnistuneesti takana ja raitiotiejärjestelmä on todettu liikennöintikelpoiseksi. Teemme keskiviikkona radalla vielä viimeistelytöitä, eivätkä Ratikat kulje silloin, Tampereen Raitiotie Oy:n turvallisuus- ja järjestelmäpäällikkö Jonna Anttila selventää.

Rataverkolla tehtävien viimeistelevien huoltotöiden vuoksi Ratikka ei aja lainkaan matkustajaliikenteen vuoroja keskiviikkona 4. elokuuta. Raitiotien linjat ovat Hervanta – Pyynikintori ja Kaupin kampus – Sorin aukio. Ratikka on Nysse-perheen jäsen, aikataulut ja kaikki tarvittava tieto matkustamiseen löytyy Nyssen sivuilta.