Tosielämän Paavo Pesusieni ja Patrik Tähtönen – kuvasta nettihitti

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Animaatiohahmo Paavo Pesusieni on naurattanut niin lapsia kuin varttuneempiakin televisiossa ja elokuvissa jo yli 20 vuoden ajan. Nyt sosiaalisessa mediassa on hämmästelty kuvaa, jonka on kuvailtu esittävän piirrossarjan hahmojen tosielämän versioita.

Meribiologi Christopher Mah jakoi Twitterissä kuvan meren pohjalla vierekkäin oleskelevasta merisienestä ja meritähdestä. Mah vitsaili kyseessä olevan tosielämän Paavo Pesusieni ja tämän ystävä Patrik Tähtönen.

– Yleensä välttelen tälläisiä viittauksia… Mutta VAU. Tosielämän Paavo Pesusieni ja Patrik!, Mah kirjoitti.

Kuvan otti Yhdysvaltojen sää- ja valtamerentutkimusorganisaatio NOAA Retriever-syvänmerenvuorella 1 885 metrin syvyydessä. Mah kuvailee näkyä Business Insider -lehdelle harvinaiseksi, sillä yleensä syvien merten merisienet ovat valkoisia tai oransseja kirkkaan keltaisen sijaan. Kuvan meritähti sattoi lähestyä merisientä mielessään pahat aikeet ystävyyden sijaan, sillä todellisessa elämässä meritähdet käyttävät merisieniä ravinnokseen.