Kesä ei ehkä vielä ollutkaan tässä – lämpimät säät tekevät paluun

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomen säissä on koettu elokuun saapuessa käännös, sillä pitkään jatkuneiden helteiden jälkeen lämpötilat ovat viilentyneet melkoisesti. Tällä viikolla sää on jopa viileämpää kuin tavanomaisesti elokuun alussa. Aivan vielä kesälle ei kuitenkaan välttämättä tarvitse heittää hyvästejä.

Sää on Forecan mukaan matalapainevoittoista ja epävakaista suuressa osassa Eurooppaa. Euroopan keskipitkien sääennusteiden keskuksen ECMWF:n tuoreen kuukausiennusteen perusteella elokuulle voidaan kuitenkin odottaa vielä kesäistä lämpöä jo ensi viikosta alkaen. Lämpöä saattaa riittää jopa elokuun loppuun saakka.

Suomessa päästään ennusteen mukaan nauttimaan jälleen lämpenevistä ja keskiarvoa 1-3 astetta korkeammista lukemista 9. elokuuta alkavalla viikolla. Pohjois-Suomessa sää kääntyy jälleen kuivempaan suuntaan, kun taas muualla maassa sademäärät ovat lähellä normaalilukemia.

Tämänhetkisen ennusteen mukaan säät pysyisivät tavanomaista lämpimämpinä Pohjois-Euroopassa myös 16. elokuuta alkavalla viikolla. Suomessa tämä saattaisi tarkoittaa edelleen 1-3 astetta keskimääräistä korkeampiä lämpötiloja. Pitkät sääennusteet ovat kuitenkin vielä kehitysasteella, joten voimakkaitakin muutoksia saattaa vielä tapahtua.