Vihdoinkin! Koronapassin valmistelu alkoi – hallitus oli yksimielinen asiasta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomen hallitus kokoontui tänään ensimmäisen kerran neuvottelemaan koronavirustilanteesta kesälomakauden jälkeen. Hallitus oli yksimielinen, että Suomessa ryhdytään valmistelemaan koronapassia. Sen käyttöön ottaminen ei kuitenkaan ole vielä varmaa.

Koronapassi eli -todistus on ihmisten saama todistus koronarokotuksista, sairastetusta koronaviruksesta tai negatiivisesta testituloksesta. Negatiivinen testitulos annetaan pikatestillä, joita käytetään laajasti jo muualla maailmalla. Koronapassi ei siis ole pelkästään rokotepassi, mutta sen avulla voitaisiin auttaa terveysturvallisten tapahtumien järjestämistä.

Tapahtumajärjestäjä tai esimerkiksi ravintolat voisivat rajata tilaisuuteen pääsyn vain niille ihmisille, joilla on voimassa oleva koronapassi. Saman tyylistä ratkaisua käytetään esimerkiksi Euroopan sisällä matkustettaessa.

Koronapassin käyttöön ottaminen tarkoittaa rajoitusten purkamista. Lisäksi hallitus keskusteli koronarokotusten laajentamisesta 12–15-vuotiaille. Hallituksen mukaan myös kahden metrin pituisista turvaväleistä sisätiloissa voidaan luopua, jotta teatterit saadaan normaalisti auki yleisölle.