Virolaisnainen kuin tosielämän merenneito – ui 30 kilometriä monofin-räpylällä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Virolainen Merle Liivand tunnetaan kilpauimarina, mallina ja nykyään myös tosielämän merenneitona. Nainen rikkoi 30-vuotissyntymäpäivänsä kunniaksi huikean ennätyksen monofin-uimaräpylällä.

Monofin on jalat yhteen liittävä uimaräpylä, jonka avulla uiminen onnistuu ikään kuin kalan pyrstöllä. Merle Liivand ui 30 kilometrin matkan Floridan Miami Beachilla pelkän monofinin avulla eteenpäin liikkuen, käyttämättä lainkaan käsiään apuna. Yhteensä yhdeksän tunnin ja 19 minuutin ajan uinut nainen rikkoi ennätyksen ja sai nimensä Guinnessin ennätystenkrijaan.

Liivand kertoo olleensa huolissaan merten saastumisesta ja merenelävien ahdingosta. Hän pyrkiikin kilpauinnin ja tempaustensa avulla parantamaan ihmisten tietoisuutta merimuovin haittavaikutuksista. Liivandin mukaan hän halusi monofin-tempauksellaan haastaa itsensä uimaan samalla tavalla kuin muovijätteeseen juuttuvat merten eläimet.