Opiskelijajärjestö ehdottaa pop up -rokotuspisteitä kouluihin: ”Loistava tapa nostaa nuorten rokotekattavuutta”

Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kysymys lähiopetuksen jatkumisesta kouluissa koronatilanteen keskellä on herättänyt runsaasti keskustelua. Nyt Suomen lukiolaisten liitto on ehdottanut järjestelyä, jonka tarkoituksena olisi turvata lähiöopetus lukioissa.

Lukiolaisten liitto ehdottaa pop up -rokotuspisteiden järjestämistä lukioihin. Liitto uskoo, että rokotusten jakaminen matalalla kynnyksellä ilman ajanvarausta edistäisi nuorten rokotteiden ottamista. Rokotteen ottamisen tulisi opiskelijajärjestön mukaan olla myös hyväksyttävä syy olla poissa oppitunnilta.

– Pop-up-rokotepisteet ovat loistava tapa nostaa nuorten rokotekattavuutta, sillä oppilaitoksissa rokotteen ottamisen kynnys on matala. Näin saadaan hillittyä epidemiatilannetta ja nuoret ottamaan rokote, Suomen lukiolaisten liiton puheenjohtaja Emilia Uljas kertoo tiedotteessa.

Opiskelijajärjestö kertoo nuorten kärsineen pandemiasta jo runsaasti, sillä lähes puolentoista vuoden ajan jatkunut epäopetus on johtanut esimerkiksi oppimisvajeeseen sekä mielenterveyden ja jaksamisen haasteisiin. Uljaan mukaan rokotekattavuuden saaminen mahdollisimman suureksi olisi tärkeää, ja laumasuojan syntyessä myös riskiryhmäläiset ja terveyssyistä rokotteen ottamatta jättävät voisivat liikkua vapaammin.