Ravintola antoi Sanna Marinille 9 vuoden porttikiellon: ”Päätimme antaa vastapakotteita”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa eletään parhaillaan koronakriisin neljättä aaltoa, jonka nimissä Sanna Marinin hallitus määräsi viime viikolla jälleen uusia tiukkoja rajoituksia ravintoloille. Käytännössä aukiolon ja asiakaspaikkojen rajoitukset estävät ravintoloita toimimasta, sillä useimpien yritysen ei kannata pitää ravintoloita auki näillä rajoituksilla.

Ravintola- ja hotellialan etujärjestö MaRa ry. on kritisoinut rajusti hallituksen rajoitustoimia, joista aiheutuu peruuttamattomia ongelmia alan yrttäjien lisäksi myös alan noin 140 000 työntekijälle ja heidän perheilleen. Nyt helsinkiläinen ravintola on päättänyt ryhtyä toimeen ja kertoo antaneensa ravintola-alaa kurittavan hallituksen edustajille pitkiä porttikieltoja. Yrittäjä Jami Järvinen julkaisi asiasta tiedon verkossa.

– Rajoituksia on perusteltu sairaaloiden hoitokapasiteetin hallinnalla. Tämä ei enää tunnu aidolta perustelulta. Itse asiassa monissa Euroopan maissa vapautetaan ravintola-alaa, ei rajoiteta. Lehdistäkin on luettu asiantuntija lausuntoja, että ei siitä mitään hyötyä ole, jos pelkästään ravintoloita rajoitetaan. Saattaa kuitenkin olla, että rajoitetaan. Se on poliittinen päätös. Alkoholipolitiikkaa tehdään koronan varjolla, ravintola-alan yrittäjien kustannuksella. Tilanne tuntuu kovin epäreilulta, kun suuret kiusaavat pienempiään.

– Aiomme jatkaa taistelua ja tahtotilamme on selviytyä. Poliittisen kiusaamiseen olemme kuitenkin päättäneet puuttua. Olemme saaneet pakotteita, joita emme koe ansaitsevamme. Päätimme antaa vastapakotteita (lue porttikieltoja). Pakotteet perustuvat henkilöiden tekemiseen ja esiintymiseen julkisuudessa pandemian aikana sekä erityisesti viime päivinä, Jami Järvinen kirjoittaa.

Samalla hän kertoo antaneensa eilisestä lukien ministeri Krista Kiurulle 12 vuoden ja pääministeri Sanna Marinille yhdeksän vuoden porttikiellon ravintolaansa. Taneli Puumalainen sai viiden vuoden porttikiellon, kun sekä Mika Salminen että Krista Varhila selvisivät kolmen vuoden porttikielloilla. Lisäksi ministeri Li Andersson sai vuoden porttikiellon ravintolaan.