Kansanedustaja esittää: ”Vaatteille pitäisi antaa vuoden takuu”

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä on ottanut kantaa ilmastoa rasittavaan pikamuotiin. Hänen mukaansa tekstiilibisnekselle on pantava stoppi asettamalla vaatteille vuoden takuuajan. Tämä pakottaisi ihmisiä ostamaan ainoastaan kestäviä vaatteita.

– Tilastojen mukaan suomalaiset syytävät vaatteitaan roskiin yli 70.000 tonnia vuodessa. Se on aivan käsittämätön määrä. Mielestäni pikamuoti tulisi kieltää. Kaikilta uutena myytäviltä vaatteilta alusvaatteita ja sukkia lukuun ottamatta pitäisi edellyttää vuoden takuuta, Kärnä kertoo Suomenmaa-lehdessä.

Hänen mukaansa vaatteiden tulisi olla kestävämpiä ja kierrätettäviä. Ennen vanhaan vaatteita korjailtiin ja ommeltiin uusiin käyttötarkoituksiin. Nykyään muutaman euron arvoinen vaate heitetään roskiin.