Bileristeily tekee historiaa – vain koronatodistuksella mukaan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Monissa Euroopan maissa on jo aiemmin otettu käyttöön koronapassi, jolla esimerkiksi ravintolat, teatterit ja yleisötapahtumat ovat voineet välttää täyssulun päästämällä sisään vain rokotetut, koronan jo sairastaneet tai äskettäin rokotetut. Lokakuun lopussa Suomessa järjestetään ensimmäinen koronaturvallinen tapahtuma, IskelmäMeri-bileristeily.

Kymmeniä bileristeilyjä vuosien saatossa järjestänyt Retrolive Suomi kertoo, että risteilylle pääsemiseksi matkustajien tulee esittää EU-koronatodistus. Linja-autolla saapuvilta koronatodistus tarkistetaan kyytiin noustessa ja kaikilta matkustajilta koronatodistus tarkistetaan lähtöselvityksessä ennen laivaan nousemista. Matkustajien lisäksi todistus vaaditaan myös laivan henkilökunnalta.

Koronatodistusten tarkistamisen lisäksi laivalla kiinnitetään erityistä huomiota koronaturvallisuuteen muun muassa tehostamalla siivousta. Laivaan otetaan matkustajia vain Suomesta.

Helsingistä 30. lokakuuta lähtevälle risteilyllä esiintymässä nähdään Antti Ketonen, Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani, Marko Maunuksela sekä Jukka Hallikainen Jackpot-orkestereineen. Risteilyn juontajana toimivat radiotähti Esko Eerikäinen ja Krista Westerlund. Musiikista vastaavat myös Ice K, Juissi ja Kirsi Uskali.

EU-koronatodistuksen voi ladata esimerkiksi matkapuhelimella OmaKanta-palvelusta. EU koronatodistus on kolmiosainen, ja siihen kuuluvat todistus koronarokotuksesta, todistus korkeintaan 48 tuntia vanhasta koronatestituloksesta ja todistus sairastetusta koronavirustaudista.