Eksynyt kolmivuotias löydettiin elossa erämaasta – selvisi yksin kolme vuorokautta

Ohhoh! · Tim Isokivi

Kadoksissa ollut kolmivuotias poika löydettiin taannoin hengissä Australian erämaasta. Lapsi oli selvinnyt yksin metsässä kolmen vuorokauden ajan.

Autistinen ja ei-verbaalinen Anthony ”AJ” Elfalak katosi Uuden Etelä-Walesin Puttyssä sijaitsevasta kodistaan perjantaina. Etsintöjen päätteeksi lapsi paikannettiin poliisihelikopterin avulla istumasta matalassa purossa myöhään maanantai-iltana. Löytöpaikka sijaitsi alle 500 metrin päässä Elfalakin kodista.

Lapsen isän, Anthony Elfalakin mukaan AJ:llä oli muurahaisten puremia, vaippaihottumaa ja hiertymiä. Hän vaikuttaa kuitenkin olevan muuten kunnossa. Lapsen selviytymistä on hämmästelty muun muassa sen vuoksi, että alueen lämpötilat laskivat öisin noin kuuteen asteeseen.

– Tämä on ihme. AJ vain takertui kiinni äitiinsä. Heti kun hän kuuli äitinsä äänen, hän avasi silmänsä, katsoi tätä ja nukahti, isä kuvaili Sky-uutissivuston mukaan.

AJ löytyi alueelta, josta häntä oli jo aikaisemmin etsitty. Lapsi oli löytöhetkellä lapomassa kämmenellään vettä suuhunsa, minkä viranomaiset uskovat vaikuttaneen hänen selviytymiseensä.