Kysely paljasti: Puolisot piilottavat vihanneksia rakkaidensa aterioihin terveyssyistä

Lifestyle Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Amerikkalaisessa kyselyssä haluttiin selvittää miten paljon puolisot tai perheenjäsenet yrittivät vaikuttaa rakkaimpiensa terveyteen. Kyselyyn osallistui 2.000 ihmistä, joista moni tuntui olevan huolissaan perheenjäsentensä terveydestä ja yrittivät vaikuttaa siihen positiivisilla tavoilla niin, että he eivät huomaa.

72 prosenttia vastanneista kertoi yrittävänsä muuttaa koko perheen ruokailutottumuksia terveellisempään suuntaan. 47 prosenttia vastanneista kertoi People-sivuston mukaan tehneensä terveellisempiä valintoja perheensä puolesta vaihtaen esimerkiksi rasvat parempilaatuisiin rasvoihin ja vähentämällä prosessoidun ruoan määrää kauppalistassa.

Neljä viidestä vastanneesta kertoi lisäävänsä lähes joka ruokaan hedelmiä, kasviksia ja vihanneksia, joista perheenjäsen oli joskus kertonut pitävänsä. 65 prosenttia vastanneista paljasti huijaavansa rakkaimpansa syömään terveellisemmin piilottamalla hyviä raaka-aineita puolisonsa aterioihin ja välipaloihin huomaamattomilla tavoilla.