Nyt se on varmaa! Dyyni-elokuva saa jatkoa vuonna 2023

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Frank Herbertin suosittun Dyyni-scifiromaanin odotettu uusi elokuvaversio sai ensi-iltansa Suomessa syyskuussa. Denis Villeneuven ohjaama elokuva kuitenkin kattaa vain monisataasivuisen romaanin ensimmäisen puoliskon. Katsojat joutuivat odottamaan tietoa siitä, saisiko elokuva jatkoa.

Nyt tuotantoyhtiö Legendary Entertainment on tarjonnut helpottavia uutisia Dyyni-faneille. Dune: Part 2 eli Dyyni – osa 2 saapuu elokuvateattereihin kahden vuoden päästä. Yhdysvaltojen ensi-ilta on 20. lokakuuta 2023.

Dyynin tarinan jatkuminen oli jokseenkin epävarmaa, sillä jatko-osan toteutuminen riippui ensimmäisen osan keräämistä tuotoista. Epävarmuutta herätti erityisesti julkaisu korona-aikana ja se, että elokuva julkaistiin Yhdysvalloissa samaan aikaan sekä teattereissa että HBO Max -suoratoistopalvelussa. Timothée Chalametin, Rebecca Fergusonin, Oscar Isaacin, Zendayan ja Jason Momoan tähdittämä Dyyni on kuitenkin tuottanut tähän mennessä maailmanlaajuisesti lähes 225 miljoonan dollarin lipputulot, mikä vastasi Variety-lehden mukaan Warner Bros. -tuotantoyhtiön tavoitteita.