Finnairin lentäjällä korona – lentohenkilökunta karanteenissa Hongkongissa

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lentoyhtiö Finnairin lentäjällä on todettu koronatartunta Hongkongissa. Yhtiön Helsingistä Hongkongiin sunnuntaina lentäneen lentokoneen koko henkilökunta on joutunut sittemmin karanteeniin. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Kauppalehti.

Koronatartunnan saanut lentäjä on parhaillaan sairaalahoidossa. Lentokoneen yhdeksänhenkinen miehistö on puollestaan Hongkongissa siajitsevassa karanteenikeskuksessa. Karanteeni voi kestää Hongkongissa pisimmillään jopa 24 vuorokautta.

Hongkongin hallinto ei pääsääntöisesti anna karanteenissa olevien poistua lähtömaahan kesken karanteenin edes tyhjillä lennoilla. Tähän ei vaikuta edes se, onko henkilö antanut positiivista koronatestiä. Hongkongin matkustusrajoitusten odotetaan tiukentuvan lähitulevaisuudesta, sillä erityishallintoalueelta löydettiin perjantaina kaksi tartuntaa koronaviruksen uudesta omikron-variantista.