Anna: Julkkiskokki Teresa Välimäki luki lehdestä kuinka isä korjautti sukupuolensa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Julkisuudesta tuttu kokki Teresa Välimäki on kertonut kärsineensä huonosta suhteesta isäänsä. Hänen merimiehenä työskennellyt isänsä käytti runsaasti alkoholia ja saattoi käyttää väkivaltaa myös Teresaan. Kun Teresa olo parikymppisenä vaihto-oppilaana Sveitsissä, alkoi syy käytökselle selvitä.

– Sain lahjaksi läjän suomalaisia lehtiä. Yhdessä oli juttu transihmisistä ja sen yhteydessä kuva isästäni, kokki kertoo Anna-lehden haastattelussa.

Hän ihmettelee, että ei saanut tietää suuresta elämänmuutoksesta isältään. Hänen vanhempansa olivat eronneet, mutta Teresa tyttärenä ajatteli, että isän sukupuolenkorjaus olisi ollut enemmänkin kuin ilmoitusluontoinen asia median kautta. Hänen isänsä menehtyi vuonn 2011, eikä Teresa ollut liiemmin tekemissä hänen kanssaan aikuisiällä.