Suomalaiselokuvien ensi-illat siirtyvät – julkaisu nyt ei taloudellisesti kannattavaa

Elokuvat Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Koko perheen elokuvan Supermarsu 2 ja Iina Kuustosen tähdittämän Punttikomedian ensi-illat siirtyvät vallitsevien olosuhteiden vuoksi ensi vuoden tammikuulta lokakuulle. Supermarsu 2 saa ensi-iltansa 14. lokakuuta ja Punttikomedia 21. lokakuuta 2022.

– Kyseessä ovat SF Studiosin kaksi isointa ensi-iltaa vuodelle 2022. Haluamme tuoda ne valkokankaille vasta kun ministeriön, THL:n ja paikallisten terveysviranomaisten toimintaohjeet ovat selkeät ja yksiselitteiset sekä turvaavat kaupallisesti vakaan toimintaympäristön elokuvien levittämiseen ja esittämiseen, kommentoi SF Studiosin levitystoimen johtaja Timo Räisänen.

Supermarsu 2 -elokuvassa Supermarsun on pelastettava mehiläiset, jotta se voi pelastaa maailman. Pelastaakseen mehiläiset sen on pelastettava koulun pahin kiusaaja. Elokuvan pääosaa Emiliaa näyttelee 12-vuotias Senni Peltoniemi. Elokuvan ovat käsikirjoittaneet Paula Noronen ja ohjaaja Joona Tena.

Punttikomediassa hissukka kirjastovirkailija Kerttu (Iina Kuustonen) päätyy bikini fitness -kisaajaksi apunaan elämänhallintansa kadottanut kehäraakki kehonrakentaja. Kerttu on määrätty selkävaivojen takia kuntosalille, jossa käy ilmi, että hän on geneettinen superlahjakkuus ja päätyy tähtäämään kohti uskomatonta tavoitetta, fitness-kisalavaa. Elokuvan on käsikirjoittanut Pekko Pesonen ja ohjannut Aleksi Delikouras.