Tallink aikaistaa M/S Europan liikennöintitaukoa – syynä koronarajoitukset

Matkailu · Terhi Piiroinen

Laivayhtiö Tallink aikaistaa Helsinki-Tallinna-reitin Europalle suunniteltua liikennöintitaukoa koronavirustilanteesta sekä Suomen tiukoista matkustusrajoituksista johtuen. Europan oli tarkoitus jäädä liikennöintitauolle 10. tammikuuta 2022. Nyt Europa jää liikennöintitauolle jo 1. tammikuuta 2022.

Europan on määrä palata takaisin reitilleen 10. maaliskuuta 2022. Lisäksi joitain erikoisristeilyjä suunnitellaan edelleen toteutettavaksi liikennöintitauon aikana. Helsinki-Tallinna-reitin reittimatkustajat voivat edelleen matkustaa Megastarilla ja Starilla, jotka operoivat reitillä normaaliin tapaan myös Silja Europan liikennöintitauon aikana. Megastarin ja Starin matkustajilla on myös mahdollisuus tehdä matkan aikana koronavirus antigeenitesti 39 euron hintaan.

– Meillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin aikaistaa Europan liikennöintitaukoa tappioiden vähentämiseksi matkustajien alkaessa perua matkojaan uusien rajoitusten astuessa voimaan. Suomen hallituksen asettamilla uusilla matkustusrajoituksilla on kauaskantoisia vaikutuksia toimintaamme. Pyrimme löytämään korvaavia vaihtoehtoja matkan varanneille matkustajille, sanoo Tallink-konsernin toimitusjohtaja Paavo Nõgene.