Uudenvuodenviikon säässä riittää käänteitä: ”Siinä on myräkän mahdollisuus”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Joulua vietettiin koko Suomessa kylmissä merkeissä, mutta tällä viikolla lämpötilat voivat vaihdella rajustikin. Alkuviikosta päivälämpötilat vaihtelivat etelässä 0-10 pakkasasteen ja Oulua pohjoisemmassa 10-20 pakkasasteen välillä, mutta nyt viikonloppuna säätila muuttuu.

Forecan blogin mukaan plusasteet ovat paikoin mahdollisia keskiviikkona rannikolla Hangosta Vaastan tienoille sekä Ahvenanmaalla. Suurimmassa osassa maata ollaan 0-10 pakkasasteen tienoilla, Lapissa 10-25 pakkasasteessa. Myös lumisateet ovat mahdollisia.

Lauhahko virtaus jatkuu viikonlopun lähestyessä, mutta loppuviikosta pohjoisvirtaus saattaa voimistua jälleen. Tämän vuoksi pakkanen voi jälleen kiristyä. Forecan meteorologi Jenna Salmisen mukaan myös lumimyräkkä on mahdollinen uudenvuodenyönä.

– Uudenvuodenyön ennusteessa yksi mielenkiintoinen ja seurattava asia on tuuli. Jos voimistuva matalapaine osuu Suomeen, siinä on myräkän mahdollisuus. Tämä tarkoittaisi myrskypuuskia merialueilla, etenkin lännessä, maa-alueilla puolestaan kovia puuskia Käsivarresta ja lännestä alkaen, Salminen kertoo.