Ruotsissa tekeillä oma versio The Crown -hittisarjasta – valottaa kuningasperheen salaisuuksia

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Netflixin brittihovin lähihistorian vaiheista kertova hittisarja The Crown on valloittanut katsojat ja joutunut kuninkaallisten kritiikin kohteeksi. Nyt sarjasta suunnitellaan epävirallista ruotsalaisversiota, jossa perehdytään paikallisen hovin salaisuuksiin.

Monarki, eli Monarkia -työnimellä kulkevan sarjan keskiössä on Kaarle Kustaa ja hänen perheensä. Kuusijaksoisella ensimmäisellä kaudella seurataan Kaarlen elämää lapsuudesta valtaistuimelle saakka. Kirjailija Åsa Lantzin käsikirjoittama sarja tullaan esittämään Ruotsissa TV4-kanavalla ja Cmore-suoratoistopalvelussa.

Svenska Dagbladet kysyi kruununprinsessa Victorialta mielipidettä sarjasta, ja hänen reaktionsa oli lehden mukaan lähinnä kohtalaisen huvittunut. Hän kuitenkin totesi toivovansa ettei häntä esitettäisi sarjassa, eikä Victoria myöskään halunnut spekuloida kuka häntä näyttelisi.