Teneriffalle uusia tiukkoja rajoituksia – vaikuttavat ravintoloiden asiakasmääriin

Matkailu · Tim Isokivi

Turistien suosiossa olevalla Kanariansaarten suurimmalla saarella, Teneriffalla on otettu käyttöön uusia rajoituksia. Niiden taustalla on Espanjassa heikentynyt koronatilanne omikron-variantin leviämisen vuoksi.

Teneriffalla otettiin käyttöön korkein neljännen tason valmiustila. Sen vuoksi ravntoloiden, baarien ja kahviloiden asiakasmääriä rajoitetaan. Sisätiloissa asiakkaita saa olla 33 prosenttia kapasiteetista ja ulkotiloissa 75 prosenttia kapasiteetista.

Ravintoloissa, kahviloissa ja baareissa samassa pöydässä saa istua samanaikaisesti korkeintaan neljä asiakasta. Myös esimerkiksi ruokakauppojen asiakasmäärää on rajoitettu. Ravintoloissa ja kuntosaleilla tarkastetaan myös koronapassit.

Rajoitukset ovat voimassa 24. tammikuuta saakka. Canarian Weekly -lehden mukaan La Palman ja Lanzaroten saarilla käyttöön otettiin toiseksi korkein kolmannen tason valmiustila. La Gomerassa ja El Hierrossa käytössä on toisen asteen valmiustila.