Suomesta kansainvälinen hittikomedia? Teppo Airaksisen Supercool saa ensi-iltansa Yhdysvalloissa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaisia komdiaelokuvia ei ole nähty liikaa maailman valkokankailla, mutta parhaillaan tällä saralla tehdään historiaa. Supercool-toimintakomedia saa nimittäin ensi-iltansa Yhdysvalloissa 11. helmikuuta 2022. Maailmanmarkkinoille suunnatun toimintakomedian on ohjannut Teppo Airaksinen, käsikirjoittanut Olli Haikka ja Ali Moussavi sekä tuottanut Yellow Film & TV.

Elokuva julkaistaan nykytyyliin samanaikaisesti sekä valkokankaille että digitaalisille alustoille. Supercool saa ensi-iltansa Suomessa tällä tietoa samana päivänä kuin Yhdysvalloissa. Suomalais-amerikkalaisena yhteistuotantona tehdyn toiminnallisen high school -komedian Supercoolin pääosia näyttelevät Jake Short ja Miles J. Harvey. Muissa merkittävissä rooleissa nähdään muun muassa Damon Wayans Jr., Madison Davenport, Odessa A’zion ja stand-up koomikkonakin tunnettu Iliza Shlesinger.

Elokuvassa päähänpotkittu high school -nörtti Neil toivoisi olevansa tarpeeksi cool deittaillakseen pitkäaikaista ihastustaan Summeria. Kun kohtaaminen Summerin kanssa päättyy supernolosti, esittää Neil toiveen ja herää seuraavana aamuna todellisuuteen, joka on taianomaisesti kuin suoraan piirtämistään sarjakuvista. Sisarensa Jaclynin kannustamana, yhdessä bestiksensä Gilbertin ja naapurinsa Jimmyn kanssa uudestisyntynyt Neil syöksyy eeppiseen yöhön, jossa hänellä on vihdoin mahdollisuus olla supercool.