IL: Bessin UMK-kappaleen kirosana vastoin Euroviisujen sääntöjä – näin kommentoi Yle

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Helmikuussa järjestettävässä Uuden Musiikin kilpailussa Suomen euroviisuedustajan tittelistä kilpailee seitsemän artistia ja yhtyettä. Yksi heistä on nousevaa uraa tekevä laulaja Bess, oikealta nimeltään Essi Launimo. Hänen kilpailukappaleensa on Ram pam pam.

Jonas Olssonin tuottama Ram pam pam edustaa UMK-kappaleiden energistä ja tanssittavinta osastoa. Etukäteen kohua on kuitenkin herättänyt kappaleen sanoituksissa vilahtava sana jumalauta. Sana määritellään kirosanaksi, ja ne ovat Euroviisujen säännöissä kiellettyjä.

– Jumalauta, ihmisen pitää olla vapaa nyt, eikä vasta ku haudassa makaa, Bess laulaa kappaleessa.

UMK:n tuottaja Anssi Autio on sittemmin kommentoinut kohua Iltalehdelle. Aution mukaan kiroilua ei ole varsinaisesti kielletty UMK:n säännöissä. Kappaleen muuttamisen suhteen on jo tehty suunnitelmia mahdollisen voiton varalle.

– Siinä kohtaa pitää tehdä muutoksia, koska Euroviisuissa tuo ei menisi läpi, vaikka se olisi suomeksi kiroilua, Autio kertoo.