Kotipihasta monimuotoisempi – nyt tarjolla kotitarveviljelyn perustaitoja

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Pienetkin pihat ja kaupunkipuutarhat ovat yhteydessä ympäröivään luontoon, osa luonnon monimuotoisuutta ja muodostavat viheralueiden kanssa ympäristön ja hyvinvoinnin kannalta tärkeän verkoston. Marttojen Monimuotoinen kotipiha, kestävä ja syötävä kotipiha kaupungissa -hanke tuo esille selkein ja käytännönläheisin esimerkein, miten kotipihoja voi muuttaa monimuotoisemmaksi.

Hankkeen tavoitteena on lisätä tietoisuutta luonnon ja kotipihan monimuotoisuudesta. Hanke tarjoaa ja kehittää helppoja ratkaisuja, joilla jokainen voi tukea ja lisätä kotipihan monimuotoisuutta. Marttailuviikolla toukokuussa neuvotaan erityisesti kotitarveviljelyn perustaitoja. Jokaisella on mahdollisuus oppia, miten ruokaa voi kasvattaa viljelylaatikoissa.

– Monimuotoinen kotipiha- ketjukoulutuksiin osallistuvat vapaaehtoiset järjestävät avoimia puutarhatilaisuuksia eri puolilla Suomea ja kertovat oppimaansa edelleen, kertoo Marttaliiton kotipuutarha-asiantuntija Tiina Ikonen.