Suomalainen scifielokuva Veden vartija ensi-iltaan maaliskuussa – upea traileri julki

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tänä vuonna ensi-iltansa saava Veden vartija edustaa kotimaisella elokuvakentällä harvemmin nähtyä lajityyppiä. Kyseessä on dystooppiseen tulevaisuuteen sijoittuva suomalainen scifielokuva. Esimakua näyttävästä elokuvasta saadaan tuoreessa trailerissa.

Veden vartija -elokuvassa makea vesi on loppumassa maailmasta ympäristökatastrofin seurauksena. Pienessä kylässä Skandinavian unionissa asuva Noria saa kuitenkin selville sukuunsa liittyvän salaisuuden. He vartioivat Tundran keskellä sijaitsevaa salaista lähdettä.

Veden vartija perustuu Emmi Itärannan romaaniin Teemestarin kirja. Kirjaa on käännetty yli 20 kielelle, ja Yhdysvalloissa sen julkaisi arvostettu kustantamo HarperCollins.

Veden vartijan päärooleissa nähdään Saga Sarkola, Mimosa Willamo, Lauri Tilkanen, Pekka Strang ja Minna Haapkylä. Saara Saarelan ohjaaman ja Ilja Rautsin käsikirjoittama elokuva saa ensi-iltansa 11. maaliskuuta 2022.