Tuotantoyhtiö aikoo rakentaa elokuvastudion avaruuteen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tom Cruisen tulevaa elokuvaa on tarkoitus kuvata avaruudessa, mutta kyseessä saattaa olla vasta alkusoitto tuleville projekteille. Space Entertainment Enterprise ja Axion Space -yhtiöt ovat aloittaneet yhteistyön rakentaakseen maailman ensimmäisen elokuvastudion avaruuteen.

NASAn kanssa yhteistyötä tekevien yhtiön tavoitteena on laukaista joulukuussa 2024 kiertoradalle SEE-1 -moduuli, joka kiinnitettäisiin Kansainväliseen avaruusasemaan. Moduulia käytettäisiin elokuvien kuvauspaikkana ja mahdollisesti myös esimerkiksi urheilutapahtumien järjestämiseen.

SEE-1 olisi osa Kaisanvälisen avaruusaseman uutta kaupallista Axiom Station -osiota. Tarkoitukena olisi, että se irrotettaisiin lopulta itsenäiseksi avaruuasemakseen vuonna 2028.

Space Entertainment Enterprise on yksi Tom Cruisen tulevan elokuvan taustalla olevista yhtiöistä. Cruisen ja tuotantoryhmän oli tarkoitus kuvata mysteeriprojektia Kansainvälisellä avaruusasemalla jo lokakuussa, mutta kuvaukset siirtyivät.