Maailman vanhin gorillauros kuoli 61-vuotiaana – sairastui viime vuonna koronaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maailman vanhin gorillauros Ozzie on kuollut. Yhdysvaltojen Georgiassa sijaitsevassa Zoo Atlanta -eläintarhassa asunut gorilla oli menehtyessään 61-vuotias.

Ozzien kerrotaan olleen todellinen legenda eläintarhassa. Se saapui Zoo Atlantaan vuonna 1988 ja oli viimeinen elossa ollut jäsen tuolloin eläintarhaan muuttaneesta gorillasukupolvesta. Kaiken kaikkiaan Ozzie oli maailman kolmanneksi vanhin gorilla.

– Tämä on suuri menetys Zoo Atlantalle. Vaikka tiesimme tämän päivän koittavan joskus, ei se vähennä syvää surua jota tunnemme legendan poismenon vuoksi, Zoo Atlantan toimitusjohtaja Raymond B. King kuvaili tiedotteessa.

Ozzien kunnon huomattiin heikentyneen viime viikkoina, ja esimerkiksi gorillan ruokahalu oli heikentynyt. Ozzie oli yksi eläintarhassa viime vuonna koronavirukseen sairastuneista gorilloista. Gorillan kuolinsyy ei ole toistaiseksi tiedossa, mutta asiaan saatetaan saada lisäselvyyttä lähipäivinä suoritettavassa ruumiinavauksessa.