Estonian uppoamisesta televisiosarja – taustalla Sorjosen tekijöitä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Autolautta M/S Estonian uppoaminen vuonna 1994 oli yksi kaikkien aikojen pahimmista meriliikenteen onnettomuuksista. Nyt katastrofista työstetään tv-sarjaa, jonka taustalla on tekijöitä muun muassa suomalaisesta Sorjonen-poliisisarjasta.

Estonia-sarjan pääkäsikirjoittaja ja showrunner on MTV Uutisten mukaan Sorjonen-sarjasta tunnettu Miikko Oikkonen. Vastaavina tuottajina ovat niin ikään Sorjosta työstäneet Matti Halonen ja Johnannes Lassila. Estonian ohjaavat Juuso Syrjä ja Måns Månsson, joka on ohjannut muun muassa Netflixin Snabba Cash -sarjaa.

Estoniaa kuvaillaan lähes 15 miljoonan euron budjetilla kalleimmaksi Suomessa koskaan tuotetuksi draamasarjaksi. Taustalla on myös kansainvälistä rahoitusta, sillä hankkeessa ovat mukana C More, MTV ja Ruotsin TV4. Sarjan odotetaan herättävän maailmanlaajuista mielenkiintoa.

Estonia-sarjassa seurataa paitsi Estonian uppoamista ja pelastustoimia, myös onnettomuustutkinnan vaiheita Suomessa, Ruotsissa ja Virossa. Tänä vuonna kuvattavan sarjan ensi-iltaa kaavaillaan loppuvuodesta C More -suoratoistopalveluun.