Facebookin käyttäjien määrä laski ensikertaa – osakkeiden arvo romahti välittömästi

Digi · Tim Isokivi

Facebookin käyttö on ollut noususuhdanteista lähes koko somepalvelun historian ajan. Nyt käyttäjämäärä on kuitenkin laskenut yhtiön mukaan ensimmäistä kertaa.

Facebook menetti vuoden 2021 viimeisten kolmen kuukauden aikana noin 500 000 päivittäistä käyttäjää. Facebookin omistavan Meta-yhtiön tulosraportin mukaan päivittäiskäyttäjien määrä putosi noin 1,93 miljardista 1,292 miljardiin. Raportin julkistamisen jälkeen Metan osakkeiden arvo putosi noin 20 prosentilla.

Facebookin perustaja Mark Zuckerberg kertoi Forbes-lehden mukaan Metaan kohdistuneen runsasta kilpailua. TikTokin kaltaiset videosisältöön keskittyvät somepalvelut vievät Facebookilta erityisesti nuorempia käyttäjiä.

Zuckerberg syytti Facebookin ongelmista myös Applein iOS-yksityisyyskäytäntöjen muutosta ja EU:n uusia datankeruuseen liittyviä sääntelyjä. Zuckerbergin mukaan ne hankaloittavat käyttäjille kohdistettua mainontaa.