Junavuoroja supistetaan myös tänään – syynä uusi lumimyrsky

Matkailu · Terhi Piiroinen

Lumisateet jatkuvat ja tänään on luvattu runsasta lumisadetta ennusteiden mukaan Etelä-Suomeen. Edessä on lähes Valtteri-myrskyn kaltainen myräkkä. Pääkaupunkiseudun lähiliikenteessä otetaan tänään kello 15:00 alkaen käyttöön harvennetut vuorovälit junaliikenteessä.

Käytännössä tämä tarkoittaa, että kaikki A-junat ja K-junat ajetaan 20 minuutin vuorovälein. Kaikki muut lähiliikenteen junat ajavat normaaleilla vuoroväleillä. Kauko- ja tavaraliikenteessä ei liikennettä ennakolta vähennetä.

– Satanut lumi ja pakkanen voivat vaikeuttaa edelleen tilannetta, ja aiheuttaa haasteita vaihteille, asemalaiturien lumenpoistolle sekä junakalustolle. Valtteri-myrskyn jälkeen on vielä jonkin verran lumitöitä tehtävänä. Liikennettä supistamalla saadaan työrakoja muun muassa rautateiden kunnossapidolle. Urakoitsijat keskittyvät lumen poistoon ja vaikka lunta on poistettu lisäresursseilla, niin työtä on vielä jäljellä, Fintrafficin rataliikennekeskus tiedottaa.