Historiallinen yhteistyö: Netflix ja YLE tuottavat Suomessa kuvattavan sarjan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltalainen suoratoistopalvelu Netflix on yhdistänyt voimansa Ylen ja suomalaisen Endemol Shine Finland -tuotantoyhtiön kanssa. Työn alla on Suomessa kuvattava ja suomenkielinen kansainvälinen sarja.

Dance Brothers -niminen sarja tulee sisältämään kymmenen jaksoa. Sarjan on luonut Variety-lehden mukaan myös sen tuottajana toimiva Max Malka. Sarjan ohjaa Taito Kawata, ja sen on käsikirjoittanut Reeta Ruotsalainen.

Sarjassa seurataan kahta parikymppistä veljestä, jotka aloittavat tanssiseurueen. Dance Companya kuvaillaan paikalliseksi sarjaksi, jolla tavoitellaan laajempaa yleisöä myös Suomen ulkopuolelta.

Ohjaaja Taito Kawata tunnetaan muun muassa lukuisista musiikkivideoista ja JVG – Vuodet ollut tuulisii -dokuenttielokuvasta. Max Malka on puolestaan tuottanut esimerkiksi elokuvat Aurora sekä Tatu ja Patu, ja Reeta Ruotsalainen on käsikirjoittanut Ivalo-rikossarjaa.