Kasviystävällinen hotelli avattiin – huonekasvit tervetulleita matkustajien mukana

Koti & Asuminen Matkailu · Tim Isokivi

Kodin huonekasvit voivat aiheuttaa ongelmia lomamatkoja suunnitellessa siinä missä lemmikitkin. Jotkut kasvit vaativat erityistä hoitoa, eikä aina apua löydy matkojen ajaksi esimerkiksi ystävistä tai perheenjäsenistä.

Yhdysvaltojen Kentuckyssä sijaitsevaan Lexingtoniin on avattu maailman ensimmäiseksi kasviystävälliseksi hotelliksi kuvailtu Elwood Hotel & Suites. Putiikkihotelliin ovat tervetulleita sekä matkailijat että heidän mukanaan matkustavat huonekasvit.

– Vuosia kestäneen pandemian ja nousseiden perhekustannusten vuoksi lemmikkieläimet ovat uusia vauvoja. Ja huonekasvit on ylennetty uusiksi lemmikeiksi, hotellin kanssa yhteistyötä tekevän Visitlexin tiedotteessa kuvaillaan.

Kasviystävällisyys ei ole pelkkää sanahelinää, sillä huonekasvit on otettu huomioon huoneiden suunnittelussa. Kasvin kanssa matkaaville tarjottavat huoneet ovat sellaisia, joissa luonnollista päivänvaloa riittää. Pakettiin sisältyy myös muun muassa ilmainen mehikasvi, kasviteemaisia hygieniatuotteita, mojito-cocktail ja jopa kasveille tarjoiltavaa teetä.