Mestarit areenalla -kiertueen nimi muuttuu kohun vuoksi: ”Kunnioitamme toisten työtä”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kaija Koon, Jenni Vartiaisen, Ellinooran ja Vesalan oli tarkoitus kiertää Suomea Mestarit Areenalla -nimellä. Nimi viittasi 1990-luvun Mestarit Areenalla -kiertueeseen, jonka kokoonpanoon kuuluivat Kirka, Hector, Pave Maijanen ja Pepe Willberg.

Mestarit Areenalla -nimen käytöstä heräsi somekohu. Myöskään alkuperäisen Mestarit-kokoonpanon elossa olevat jäsenet, Hector ja Willberg eivät olleet mielissään nimen käytöstä. Nyt kiertueen nimen on tiedotettu muuttuvan muotoon Mestarit – Kaija Koo, Vesala, Ellinoora & Jenni Vartiainen.

– Keskustelimme asiat selväksi hyvässä hengessä artistien kesken ja lopputulos on meidän kaikkien kannalta selvä. Yksimielinen kantamme on, että nimen Mestarit Areenalla perintö kuuluu Hectorille, Pepe Willbergille sekä Kirkan että Pave Maijasen lähiomaisille. Ei ole myöskään hyvien tapojen mukaista käydä kauppaa nimellä ilman heidän osallisuuttaan, tiedotteessa kerrotaan.

– Samalla haluamme yhteisesti todeta, että mestarillisuus ei katso ikää tai sukupuolta. Kunnioitamme toinen toistemme työtä, ja toivotamme toisillemme upeita keikkoja. Asiaa ei kommentoida tämän enempää, tiedote jatkui.

Helsingin Sanomissa kerrottiin aiemmin, että kiertueen järjestäjä olisi ostanut Mestarit Areenalla -tavaramerkin. Staran tietojen mukaan Suomessa ei ole kuitenkaan rekisteröitynä tai vakiintuneena Mestarit Areenalla -tavaramerkkiä. Millään taholla ei siis ole tavaramerkin tuomaa yksinoikeutta Mestarit Areenalla -nimeen.