Suomalaiset tukevat Ukrainaa Alkossa – Nemiroff-vodkan kysyntä räjähti

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ukrainalaisille on osoitettu tukea myös Alkojen kassoilla. Ukrainalaisen Nemiroff Flavoured Vodka Burning Pear -vodkan kysyntä on lisääntynyt niin paljon, että tuote on jo myyty loppuun Alkon valikoimista.

Muun muassa päärynäiseksi, chiliseksi ja hunajaiseksi kuvailtu Nemiroff-vodka on Alkon valikoiman ainoa ukrainalainen tuote. Sen menekin kuvaillaan nousseen reilusti tavanomaisesta. Nemiroff on sittemmin päätynyt jo loppumaan Alkon hyllystä ja verkkokaupasta, mutta tuotteen luvataan palaavan jälleen valikoimiin.

Nemiroffia on myyty Alkossa 0,7 litran pullossa noin 25 euron hintaan. Alkon valikoima- ja hankintajohtaja Anu Koskinen kertoi Ilta-Sanomille Alkon suunnittelevan ukrainalaisten tuotteiden lisäämistä, ja haussa on ainakin yksi toinen ukrainalainen vodka. Venäläisten tuoteeiden myynti Alkossa puolestaan lopetettiin helmikuun lopussa.