Amy Winehouse -elokuva sai ohjaajan – tuttu nimi 50 Shades of Greystä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tunnettujen ja traagisesti menehtyneiden muusikoiden elämänkertaelokuvat ovat suurta huutoa Hollywoodissa. Parhaillaan työn alla on vuonna 2011 menehtyneestä brittiläisestä laulaja-lauluntekijä Amy Winehousesta kertova elokuva Back to Black.

Back to Blackin ohjaajaksi on kiinnitetty 50 Shades of Grey -elokuvan ja John Lennonista kertovan Nowhere Boyn ohjannut Sam Taylor-Johnson. Variety-lehden mukaan aihe on läheinen ohjaajalle, sillä hän tunsi Winehousen henkilökohtaisesti. Elokuvan käsikirjoittaa Joy Division -laulaja Ian Curtisista kertoneen Control-elokuvan kirjoittanut Matt Greenhalgh.

Back to Black -elokuva on saanut tuen laulajan isä Mitch Winehouselta. Hän on kritisoinut tähden urasta kertovaa Amy-dokumenttelokuvaa, jossa isä esitettiin negatiivisessa valossa.

Toistaiseksi tiedossa ei ole, kuka näyttelee elokuvassa Amy Winehousea. Vuonna 2015 suunniteltuun elokuvaversioon kiinnitettiin ruotsalainen Noomi Rapace, mutta projekti kariutui myöhemmin. Taylor-Johnsonin kerrotaan kaavailevan rooliin ennestään melko tuntematonta näyttelijää.