Joukko suomalaisia ui Tallinnaan ja takaisin – matkaa 180 kilometriä

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Monet suomalainen matkustavat Tallinnaan mieluiten lauttalla, mutta maratonuimareista koostuva ryhmä on ottamassa toisenlaisen lähestymistavan. He aikovat uida Helsingistä Tallinaan ja takaisin. Matkaa kertyy yhteensä 180 kilometriä.

Helsinki-Tallinna -viestiuintijoukkueeseen kuuluvat Tuomas Kaario, Elina Mäkinen, Antti Mäkinen, Johanna Kara, Sakke Vehkakoski ja Ira Uusoksa, jotka ovat kaikki kokeneita uimareita. Uimalla yli -avovesiyhdistyksen mukaan viestiuinnissa yksi uimari ui tunnin kerrallaan. Vaihdossa olevat lepäävät, nukkuvat ja syövät veneessä omien suoritustensa välissä.

Suorituksessa haasteita luovat esimerkiksi veden viileä läpötila ja sinilevä. Uimareilla saa olla varusteina vain uima-asu, uimalakki, uimalasit, korvatulpat ja nenäklipsi. Muun muassa John Nurmisen säätiön ja Uimaliiton tukemalla suorituksella halutaan edistää itämeren suojelua ja turvallista avovesiuintia.

Uimarit aikovat toteuttaa kestävyyttä ja huippukuntoa vaativan tempauksen Ilta-Sanomien mukaan 25. heinäkuuta – 7. elokuuta välisenä aikana. Lähtö kuitenkin riippuu sääolosuhteista. Ryhmä on ollut yhteydessä Iltatieteen laitoksen kanssa, joka on varoittanut sääolosuhteiden voivan olla vaaralliset suoritukselle tiistain ja keskiviikon välisenä yönä.