Bam Margera syyttää alkoholismistaan Ville Valoa: ”Halusin olla kuin hän”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

MTV-tähti Bam Margera karkasi päihderiippuvaisille tarkoitetusta avohoitolasta kesällä. Miehellä on vakava alkoholiriippuvuus ja nyt Jackass-tähti on syyttänyt kaikesta HIM-yhtyeen keulahahmoa, suomalaista laulaja Ville Valoa. Hän on vieraillut ystävänsä Steve-O’s Wild Ride! -pocastin vieraana.

Syöksykierteessä oleva Bam Margera ei ole holhouksen alaisena, mutta hänen päihdekierteensä yritetään katkaista riippuvuushoitojen avulla. Steve O on utelias tietämään, mistä miehen alkoholismi sai edes alkunsa. Bam Margera nimeää suurimmaksi vaikuttajaksi Ville Valon.

HIM ja Bam Margera kuuluivat yhteen 2000-luvun alussa, kun Bam ohjasi useita HIM-musiikkivideoita ja otti yhtyeen logon, eli Heartagramin osaksi omaa brändiään. Suhde päättyi kuitenkin riitoihin.

– Muistan, kun olin ehkä 24-vuotias, olin lumoutunut HIM:n Ville Valosta. Hän vain käveli kadulla Suomessa ja tytöt kirjaimellisesti pyörtyivät, joskus myös pojat. Seuraisin vain hänen esimerkkiään, Margera kertoo.

– Hän osti tupakka-askin, minä ostin tupakka-askin. Hän otti olutta, minä otin olutta. Hän joi Sambucaa, minä join Sambucaa. Kun hän avasi oluen heti herätessään, oli se ensimmäinen kerta kun kysyin hänen juomisestaan, Margera kertoo.

Hän oli kuvitellut alkoholin liittyvän ainoastaan juhlimiseen ja viikonloppuihin. Ville Valon esimerkkiä seuraten hän kuitenkin alkoi juoda myös päivällä. Myöhemmin hän omaksui rokkielämän ja sairastui myös bulimiaan.

– Aloitin virallisesti juomisen vasta ehkä 24–25-vuotiaana. Sitten rocktähtien elämä ja juominen karkasivat käsistä, Margera kertoi aiemmin Vicelandille.