Huikea tilanne videolle: Meteori kiiti taivaalla – sitten kuului jyrähdys

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Viime viikkoina eri puolilla maailmaa on päästy ihastelemaan näyttäviä taivaankannen ilmiöitä. Suomessa todistettiin viikonloppuna esimerkiksi perseidi-tähdenlentoja ja Falcon 9 -raketin laukaisua. Yhdysvaltojen Utahissa hämmästystä herätti puolestaan kovaääninen meteori.

Meteori kiiti taivaalla Utahin yläpuolella lauantaiaamuna. Meteoria ei ainoastaan nähty, vaan se myös kuultiin. Monet Salt Lake Cityn asukkaat imittäin heräsivät kovaan ääneen, joka muistutti hieman ukkosen jyrinää.

Ääni syntyi meteorin räjähdettyä kappaleiksi ilmakehässä. Kappale oli todennäköisesti peräisin perseidien tähdenlentoparvesta, joka oli vilkkaimmillaan edellisenä yönä. New York Times -lehden mukaan on mahdollista, että osa kappaleesta selvisi maahan asti.