Hämmentävä video – käärmeelle tehtiin robottijalat

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Käärmeet ovat pärjänneet hyvin ilman jalkoja miljoonien vuosien ajan. Tästäkin huolimatta eräs tutkija on päättänyt luoda käärmeelle somekansan hämmästykseksi robottijalat.

Suosittua Youutbe-kanavaa ylläpitävä Allen Pan kertoo perehtyneensä käärmeiden biologiaan ja oppineensa, että matelijoilla on pienet jalat vielä alkiovaiheessa. Pan toteaa säälivänsä käärmeitä niiden jalattomuuden vuoksi. Niinpä hän päätti tarjota matelijalle sellaiset.

Panin hämmentävä keksintö koostuu robottijaloista, jotka on kiinnitetty putkimaiseen osioon. Keksinnön kehitystyötä ja lopputulosta esitellään internetissä runsaasti huomiota ja ihmetystä herättäneellä Youtube-videolla. Se on kerännyt palvelussa jo yli kaksi miljoonaa katselukertaa ja yli sata tuhatta tykkäystä.