Kennelliitto: Koirien kiinnipitoaika päättyy 20. elokuuta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Metsästyslain mukainen koirien kiinnipitoaika päättyy koko Suomessa lauantaina 20. elokuuta. Maaliskuusta alkaneena kiinnipitoaikana koirat on täytynyt pitää kytkettyinä taajamien ulkopuolisillakin alueilla.

Suomen Kennelliitto ry muistuttaa tiedotteessaan, että kiinnipitoajan päättymisestä huolimatta koirien vapaana pitämiseen tulaa olla maanomistajan tai metsästysoikeuden haltijan lupa. Koiran tulee aina vapaana ollessaan olla omistajan valvonnassa. Lisäksi koira on pidettävä aina kytkettynä luonnonsuojelualueilla a taajamassa.

Taajama-alueilla koiran vapaana pitäminen on sallittua vain koirapuistoissa, koirien harjoituspaikoissa ja suljetuilla piha-alueilla. Järjestyslain mukaan koiraa ei saa päästää kytkemättömänä kuntopolulle tai muulle vastaavalle juoksuradalle. Koiraa ei saa myöskään viedä yleisille uimarannoille, lasten leikkipaikoille, toriainkana torille tai yleiseenn käyttöön kunnostetulle ladulle tai urheilukentälle ellei sitä ole erikseen sallittu.