Luontoliven hulvaton uutuus: Laamakamera

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Luontoliven ystäville on avattu uusi kamera, jossa seurataan lammaslaumaa vartioivia laamoja. Kameralle esiintyy kaksi lammasvahtia, Jingo ja Timotei. Laamojen tehtävänä on toimia laumanvartijoina ja estää suurpetoja pääsemästä aitaukseen.

Laamat elävät Mikkolan tilalla, jonka lammaslauma tarvitsee suojelua, sillä tilan läheisyydessä tiedetään nykyisin elävän jopa kaksi susilaumaa sekä ilveksiä ja ahmoja. Laamojen kokeilu laumanvartijana on osa WWF:n koordinoimaa ja ympäristöministeriön rahoittamaa hanketta. Hankkeen tarkoituksena on löytää eläintiloille toimivia ratkaisuja rauhallisempaan rinnakkaiseloon suurpetojemme kanssa.

– Jos laumanvartijaeläinten käyttö lisääntyisi, se voisi suojella lampaiden lisäksi myös uhanalaista sutta, kun vahinkoperusteisille tappoluville ei olisi yhtä lailla tarvetta, WWF tiedottaa.

Kamera seuraa ja kerää havaintoja laamojen laumanvartijataidoista ja parhaimmillaan myös auttaa selvittämään, mitä tarkalleen tapahtuu, jos peto löytää lauman luokse.