Yellowstonen kuumasta lähteestä löytyi ihmisen jalka – alkuperää selvitetään

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen Yellowstonen kansallispuiston työntekijä löysi osittaisen ihmisen jalan kuumasta lähteestä tällä viikolla. Jalka oli vielä kengän sisällä, kun se havaittiin Abyss Poolissa lähellä West Thumb Geyser Basin -aluetta Wyomingissa.

Jalasta ja sen alkuperästä on käynnistetty poliisitutkinta. Jalka löydettiin tiistaina, NBC uutisoi. Yellowstone Laken länsipuolella sijaitseva Abyss Pool on16 metriä syvä ja sen lämpötila on pinnasta noin 60 astetta, puiston viranomaiset sanoivat The Guardianille. Toisin sanoen kyseinen Abyss Poolin lämpötila on huomattavasti matalampi kuin joissakin toisissa puiston kuumissa lähteissä tai geysireissä.

Kuumat lähteet ovat Yellowstonen kuuluisimpia nähtävyyksiä, mutta ne voivat myös olla vaarallisia, jopa tappavia. Vuonna 2016 oregonilainen mies kuoli ja hänen ruumiinsa suli putottuaan kiehuvaan ja happamaan lähteeseen.

– Kuumat lähteet ovat vahingoittaneet tai tappaneet enemmän ihmisiä Yellowstonessa kuin mikään muu luonnonkohde, puisto on tiedottanut.