Facebookin etusivu täyttyy oudoista julkaisuista – artistisivuille floodataan epämääräistä sisältöä

Digi · Terhi Piiroinen

Ihmiset ovat kummastelleet Facebookin seinän tarjoamaa sisältöä tänä aamuna. Syynä on heidän suosikkiartisteilleen tai muille kuuluisille ihmisille joukkovoimalla julkaistut sisällöt. Facebookin käyttäminen on mahdotonta tämän ilmiön johdosta. Puhutaan floodauksesta.

Floodaus tarkoittaa sitä, että palvelimelle tai julkaisualustalle lähetetään useita tai samoja viestejä peräkkäin pienellä aikavälillä. Termi on otettu käyttöön alun perin IRC-keskustelualustalla, mutta samaa sanaa voi käyttää myös sosiaalisessa mediassa silloin, jos sisältö täyttyy epämääräisistä julkaisuista.

Starassa pyritään selvittämään mistä on kyse. Ainakaan vielä emme ole löytäneet virallista tietoa aiheesta, mutta Twitterissä on julkaistu lukuisia kysymyksiä siitä, onko Facebook mennyt rikki. Eräs käyttäjä uskoi ilmiön johtuvan Metan testauksesta. Toiset sosiaalisen median käyttäjät ovat lopettaneet idolinsa seuraamisen Facebookissa saadakseen julkaisujen määrää vähennettyä omalta seinältään. Ilmiö näyttää esiintyvän Facebook-käyttäjän seinällä, jos valitsee näytettäväksi suosituimmat julkaisut viimeisimpien sijaan.