Yle: Talvirenkaita shoppaillaan jo nyt – taustalla pelko saatavuusongelmista

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Talvirenkaiden kysyntä on ollut tänä vuonna poikkeuksellisen suurta jo ennen varsinaista sesonkia. Aikaistuneen kysynnän taustalla on pelko saatavuusongelmista tulevana talvena. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Yle. Talvirenkaita on myyty poikkeuksellisen paljon jo kevään ja kesän aikana muun muassa Seinäjoen Rengaskeskuksessa.

Yrittäjä Vili Lintalan mukaan kevään uutisointi mahdollisesta tulevasta rengawspulasta näkyi selvästi myynnissä. Enää niitä ei tosin hamstrata samaan tapaan kuin vielä muutama kuukausi takaperin. Keväällä varoitettiin, että talvirenkaiden saatavuuteen saattaa liittyä tulevana syksynä ja talvena ongelmia. Jopa yli puolet Suomessa myytävistä henkilöautojen renkaista on tuotu aiemmin Venäjältä, mutta tuonti itärajan takaa tyrehtyi pakotteiden vuoksi.

Saatavuusongelmia aiheuttavat myös pandemiasta johtuva rahtikontti- ja raaka-ainepula. Rengastilanne on kuitenkin toistaiseksi hyvä. Ylen mukaan varastojen kerrotaan olevan tällä hetkellä täynnä ja yleisimpiä rengasmalleja on hyvin saatavilla. Tulevan syksyn ja talven tilannetta on kuitenkin vielä vaikea ennustaa.