Staran testissä OnePlus 10T – kevennetty tehopakkaus

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessakin suurta suosiota nauttiva OnePlus toi 25. elokuuta myyntiin uuden OnePlus 10T 5G -laitteensa. Kyseessä on ominaisuuksiltaan ja hinnaltaan hieman OnePlus 10 Pro -mallia kevyempi versio, jossa tehoa riittää kuitenkin erittäin kiitettävästi.

Laitteen merkillepantavin ominaisuus on sen huippunopea lataus. Viime vuosina latausnopeudet ovat kasvaneet vauhdilla, mutta OnePlus 10T nousee tässä aivan omaa sarjaansa. Sen 150 watin pikalataus täyttää 4 800 mAh akun nimittäin vain 19 minuutissa. Huippunopea lataus muuttaa puhelimen käyttöä, kun akun saa täyteen vaikkapa jo aamiaisen aikana.

OnePlus 10T 5G
OnePlus 10T 5G

Laitteen takaosassa on 50 megapikselin Sonyn kennolla ja optisella kuvanvakautuksella varustettu pääkamera. Lisäksi takaa löytyvät 120 asteen kahdeksan megapikselin ultralaajakuvakamera ja kahden megapikselin makrokamera. Laitteen näyttöön on upotettu 16 megapikselin etukamera selfieiden ottamista ja etäkokouksiin osallistumista varten.

Staran testissä huomio kiinnittyi jo ennen laitteen avaamista tyylikkääseen ulkonäköön ja käteensopivuuteen. Ulkomitoiltaan laite on lähes identtinen esimerkiksi Honor 70 -puhelimen kanssa, mutta tasainen näyttö on positiivinen ero kilpailijaan. Tasaisella näytöllä käyttäjän näppituntuma on nimittäin parempi kuin kaarevissa näytöissä.

Kameroiden osalta OnePlus 10T ei nouse genrensä kärkipäähän, sillä kuvanlaatu jää selvästi kilpailijoista. Tämä näkyy erityisesti zoomattuissa kohteissa. Alla Staran vertailussa 10-kertaisella zoomilla otetut kuvat OnePlus 10T ja Honor Magic4 Pro -laitteilla. Samalla tulee kuitenkin ottaa huomioon, että Honor kuuluu korkeampaan hintaluokkaan. OnePlus 10T on myynnissä kahtena versiona. 8+128 gigatavun malli maksaa 699 euroa ja 16+256 gigatavun malli maksaa 799 euroa.