15 vuotta vanha taulu puhuttaa – onko kädessä matkapuhelin?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ensimmäinen iPhone keksittiin kesäkuussa 2007. Sitä ennen makkinoita hallitsi muun muassa suomalaiset nokialaiset. Nyt ihmiset hämmästelevät, että maailman suosituin laite saattoi päästä vuoteen 1860 aikamatkustajan ansiosta.

Itävaltalainen Ferdinand George Waldmüller maalasi vuonna 1860 teoksen nimeltään Die Erwartete, eli suomeksi Odotettu. Teos on esillä Neue Pinakothek -museossa Münchenissä, Saksassa muiden saman aikakauden maalausten rinnalla.

Nyt museovieraana ollut Peter Russell on huomannut teoksessa olevan naisen kädessä älypuhelimen ja netissä leviää spekulaatio, että tauluun olisi ikuistettu aikamatkustaja, Vice raportoi.

Austrian-paintings.at taidetoimiston toimitusjohtaja Gerald Weinpolter kiisti väitteet aikamatkustajista. Erään sosiaalisen median käyttäjän mukaan teoksessa olevalla naisella on kädessään breviaari, eli pieni rukouskirja, jossa roikkuu rukoushelmiä.

– Hämmästyttävää, kuinka olemme menettäneet kosketuksen perinteisiimme, ettemme edes tiedä, mitä keskivertoihminen teki ennen matkapuhelimia, yksi sosiaalisen median käyttäjä kommentoi.

Voit katsoa kuvan tästä.