Autoilija, talvirenkaiden aika voi olla jo nyt

Autot · Tim Isokivi

Säät alkavat mennä Suomessa jo talviseen suuntaan, ja yöpakkasetkin alkavat olla todennäköisiä koko maassa. Liikenneturvan mukaan talven ei pitäisi koskaan yllättää autoilijaa. Järjestön tiedotteessa kehotetaankin jo varautumaan talvirenkaiden vaihtamiseen.

Talvirenkaita tulee sään tai kelin niin edellyttäessä käyttää marraskuun alustat maaliskuun loppuun. Koska Suomen sääolosuhteet voivat vaihdella paljonkin maantieteellisesti, suositellaan pitkiä matkoja kulkevia ennakoimaan talvirenkaiden vaihtoon herkemmin. Pääsääntöisesti kaupungissa liikkuvat voivat helpommin jättää huonolla kelillä auton kotiin ja matkata julkisilla.

– Arvio talvirenkaiden tarpeesta kannattaa tehdä omien muiden vaihtoehtojen mukaisesti. Jos vaihtoehtoja ei ole, tulee talvirenkaat vaihtaa mieluummin ennemmin kuin myöhemmin, Liikenneturvan koulutusohjaaja Ari-Pekka Elovaara kertoo tiedotteessa.

Liikenneturvan kyselyssä viidennes vastaajista koki vaikeaksi arvioida, milloin kesärenkaat kannattaa vaihtaa talvirenkaisiin. Renkaiden kunnon tarkastaa säännöllisesti kyselyn perusteella lähes 70 prosenttia suomalaisista. Selkeästi kuluneet renkaat suositellaan vaihtamaan uusiin, vaikka urasyvyys ylittäisi lain vaatiman kolmen millin.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.